
Provençaalse kip met uitjesjus en tomaten uit de oven
ingrediënten
- 4 kleine kipfilets
- 2 el (gedroogde) Provençaalse tuinkruiden
- 4 el Blue Band vloeibaar
- 400 g voorgekookte aardappelschijfjes
- 600 g tomaten
- 4 el paneermeel
- 1 zakje Knorr Jus met uitjes
- 50 g boter
Aanwijzingen
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Wrijf de kipfilets royaal in met peper en 1 el tuinkruiden. Verhit de helft van de Blue Band vloeibaar in een koekenpan en bak hierin de kipfilets in ca. 15 min. aan beide kanten goudbruin en gaar. Breng ze op smaak met wat zout.
- Verhit de rest van de Blue Band vloeibaar in een koekenpan en bak hierin de aardappelschijfjes in ca. 8 min. rondom goudbruin en gaar. Bestrooi ze naar smaak met wat zout en peper.
- Maak de tomaten schoon en halveer ze. Meng het paneermeel met de rest van de tuinkruiden. Leg de tomatenhelften (met de bolle kant naar onder) op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi de tomaten met wat zout en peper. Bedek ze met het paneermeelmengsel. Bak ze ca. 5 min. onder de hete grill.
- Maak de jus klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de gebakken aardappeltjes en de tomaten uit de oven over vier grote borden, leg de gebakken kipfilet ernaast. Schep de jus over de kipfilet
Maak jouw eigen website met JouwWeb