
Kruidkoekjes
- 3 eetlepels witte suiker
- 2 theelepels gemalen kaneel
- 1 theelepel specerijen: piment, kruidnagel en nootmuskaat
- 220 g donkerbruine suiker
- 100 g witte suiker
- 220 g zachte boter
- 2 eieren
- 2 theelepels vanille-extract
- 320 g bloem
- ¾ theelepel bakpoeder
- ¼ theelepel zout
- Verwarm de oven voor op 150° C.
- Voor de kaneelsuiker: meng de 3 eetlepels witte suiker, de kaneel en de mix van specerijen samen in een kommetje en zet dit opzij.
- Meng met de mixer de donkerbruine en witte suiker in een grote beslagkom op middelhoge snelheid. Voeg boter toe tot het een korrelig geheel wordt. Voeg de eieren en het vanille-extract toe en klop op tot een licht en luchtig beslag.
- Klop de bloem, het bakpoeder en zout samen in een aparte kom. Voeg aan het suikermengsel toe en klop op lage snelheid; net genoeg tot het goed vermengd is. Als je het teveel opklopt krijg je taaie koekjes!
- Rol het deeg uit tot kleine balletjes en rol ieder balletje door de kaneelsuiker. Plaats de koekjes op bakpapier en bak ze op 150° C gedurende 18 tot 20 minuten. Haal de koekjes van het bakpapier en leg op een taartrooster om af te koelen
Maak jouw eigen website met JouwWeb